[Author Prev][Author Next][Thread Prev][Thread Next][Author Index][Thread Index]

My 4kq Runs again, Thanks!

Thanks LIST,
	Once again, I have been saved by the list.  A big thankyou to all
who helped me trouble shoot and fix my car.  About 2 weeks ago it
overheated majorly when I hotwired it and then seemed not to run very well
at all.     Well,  It seems that that heat finished off my thermo-switch.
The one that is under the flange where the upper radiator hose goes into
the block.  I replaced it, fixed my leaky radiator which the heat finished
off as well, and decided not to stop there.  I painted the radiator and
fan and put them back in and replaced the battery too, (it was old and
barely started the car every time.  Not good considering winter is
coming.)  Then I decided to replace my ripped intake boot, (the one that
goes from the Mass Airflow sensor to the intake Manifold) which fixed my
large vacuume leak and fixed my idle problem!  Wow, I am so happy. My car
starts, runs, and idles.  And of course handles as good as always.  And
the engine compartment looks good too  :)  
	BTW, the battery I used is from WAL-MART on the adviced of the
list.  And it is not a 41 series.  They only seemed to go up to about 650
CCA's.  I opted for their nicest sport-utility battery which is a little
shorter and about 1/2" taller.  IT fits pretty well, has 750 CCA's, was
only $59  and will fit perfectly in my battery box I have lying around
when I move it to the trunk!  That will happen in a few months after I fix
some other small things on the car.  
	Anyhow, just wanted to share my JOY with the list and say Thanks
to all who helped me with it.  L8R and happy driving.

	Todd Phenneger   aka: Zarati
	1984 4000s quattro / New Red Paint
	2.5" Borla SS Exhaust  /  Boge Turbo Gas Shocks
	15" Wheels & 205/50 ZR15 Bridgestone RE-71s
	Considering a Turbo Conversion  :)