[Author Prev][Author Next][Thread Prev][Thread Next][Author Index][Thread Index]

RE: 5KCSTQ irritants and short A4 review

My 87 5KT automatic does similar thing. Engine cold - idles at about 800
rpm. Put it in drive - idles little below 800rpm, with almost no noise
and vibration. Allow the engine to reach operating temperature and it
begins to idle at 1100rpm in neutral. If put in drive it idles at
900rpm, which causes annoying vibration. Is cleaning the ISV likely to
help or does the problem look like an electrical one?

Aleksander Mierzwa
Warsaw, Poland
87 Audi 5000CS turbo (mine)
88 Renault Medallion wagon (mom's)
91 mountain bike (just in case both cars broke at the same time :-)

> -----Original Message-----
> From:	Dave Head [SMTP:dhead@sundial.net]
> Sent:	Thursday, January 01, 1998 1:14 PM
> To:	quattro@coimbra.ans.net
> Subject:	5KCSTQ irritants and short A4 review
> Well. I haven't spent too much money on the old 'q' lately and I guess
> the
> 600.00 on the A8 rims wasn't enough for the gods. I'm experiencing the
> following (which may or may not be related):
> 1. High idle after full warmup: Start engine cold. Idles 850 or so,
> Vacuum =
> 16-17". After full warmup, idle stays at 1100 with rough running
> (partial
> misfires) and vacuum = 19". Decel valve works perfectly.

> ********************************AUDI
> FAN***********************************
>                                    EMCM(SW) Dave Head  
> 87 5KCStq 215K miles                1.85 or so... bar 
>     qcusa #3442           Maitland, Florida     plate: STLTHTQ
> **********************************************************************
> ********